Tuesday, February 01, 2011

តើកាហ្វេជាមិត្តឬ​ ជាសត្រូវ?

ដើម្បី​អោយមាន​អារម្មណ៍ជ្រះថ្លា ​ស្រលះមុខមាត់​និង​មាន​កំលាំង​កំហែងង​បន្តិច​ ​នៅ​ពេល​ធ្វើការឬពេល​រៀនជា​ពិសេស​នៅពេល​ព្រឹកព្រលឹម ភាគ​​​ច្រើន​​គេ​នាំ​​គ្នា​​ញ៉ាំ​​កាហ្វេ​​មួយ​​ពែង។ តើ​​​កា​ហ្វេ​​​ពិត​​ជា​​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​បែប​​នេះ​​មែន​ឬទេ?
១- តើអ្វី​ទៅ​ជាជាតិ​កាហ្វេអ៊ីន?
“ជាតិកាហ្វេអ៊ីន​គឺស្ថិត​នៅក្នុង​អំបូរ​អាល់កាឡូអ៊ីត ដូចគ្នា​នឹងកូកាអ៊ីនជាដែរ នេះ​បើតាម​ការ​ពន្យល់​របស់Damien Galtier។ ហេតុ​ដូច្នេះ​ហើយទើប​បាន​ជាទោះបីជា​វា​មាន​វត្តមាន​ក្នុង​បរិមាណដ៏​តិច​តួច​ ក៏ដោយ​តែ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​គួរ​អោយ​កត់​សម្គាល់៖ វា​ជួយ​ដាស់​សតិ​អោយ​ជ្រះថ្លា បង្កើន​ការ​ប្រុងប្រយ័ត្ន បន្យឺត​ភាពនឿយហត់​ បង្កើន​កំលាំង ជួយ​សំរួល​រាង​កាយ​និង​ធ្វើ​​អោយ​ដំណើរ​​ការ​​រំលាយ​​អាហារ​ក្នុង​​ខ្លួន​ មាន​​ភាព​​ប្រសើរ។ ប៉ុន្តែ​​វា​​ធ្វើ​​អោយ​​យើង​មិន​​ចង់​​បត់​ជើង​តូច ហើយ​​បើ​ប្រើប្រាស់​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន សំរាប់​មនុស្សមួយ​ចំនួន​វានឹង​ធ្វើ​អោយ​ទៅ​ជា​ញ័រ​សាច់ ឬបង្កើន​ចង្វាក់​បេះ​ដូង។ អានបន្ត

No comments: